Rotterdam Films

Rijneke & van Leeuwaarden

News -

Silent Ones Winner Best Feature Film New York

December 1, 2014

Silent Ones by Ricky Rijneke Winner Best Feature Film New York No Limits

Silent Ones wint hoofdprijs Festival New York

Ricky Rijneke valt weer in de prijzen

Het afgelopen weekend kreeg de Nederlandse film Silent Ones van Ricky Rijneke de prijs voor beste film tijdens het No Limits Film Festival in New York. Het festival wil een platform zijn voor filmmakers van over de hele wereld die zich losmaken van filmconventies en buiten de lijnen durven te kleuren.

 
 

Silent Ones, Rijnekes eerste speelfilm, ging vorig jaar in première tijdens het IFFR en draaide op verschillende festivals over de wereld. De film viel ook al eerder in de prijzen, onder andere tijdens het Toronto Independent Film Festival, het Berlin Independent Film Festival en Het Los Angeles Women’s Independent Film Festival.

Silent Ones is een verstild, poëtisch portret van de Hongaarse Csilla die na een auto-ongeluk wakker wordt op een afgelegen plek. Haar jongere broertje is spoorloos en Csilla besluit op een vrachtschip richting West-Europa te stappen. Hier ontmoet zij de ‘zakenman’ Gábor. Wanneer Gábor het laatste aandenken aan Csilla’s jongere broertje Isti wegneemt, knapt er iets bij Csilla en raakt zij haar grip op het leven volledig kwijt.

Bron: VPRO
https://www.vpro.nl/cinema/lees/artikelen/nieuws/2014/Silent-Ones-wint-hoofdprijs-No-Limits-Festival-New-York.html

Back to news