Rotterdam Films

Rijneke & van Leeuwaarden

News -

The Hunter's Son van Ricky Rijneke geselecteerd for Torino Lab

May 14, 2015

Filmmaakster Ricky Rijneke is geselecteerd met haar nieuwe filmproject The Hunter’s Son (Rabbit) voor het prestigieuze Torino Film Lab Script&Pitch 2015. Zij is dit jaar de enige Nederlandse die geselecteerd is voor een internationaal gerenommeerd talent ontwikkelingsprogramma. Per jaar worden slechts twaalf deelnemers uit alle werelddelen geselecteerd voor Script&Pitch. De intensieve training wordt begeleid door vooraanstaande film professionals.Onder de geselecteerden bevinden zich Nicolas Provost (The Invader) en Carlos Armella (The land of Silence).Script&Pitch werd eerder gevolgd door Fien Troch (Kid), Georgy Palfi (Hukkle, Taxidermia) en Laszlo Nemes, die dit jaar met zijn eerste speelfilm Son of Saul werd geselecteerd voor de officiële competitie van het Cannes film festival.

Rijneke’s deelname aan Script&Pitch wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds, dat zich o.a. nadrukkelijk richt, ook vanuit een internationaal perspectief op de ontwikkeling van nieuw regie- en schrijftalent. Het Filmfonds wil graag de juiste condities creëren voor de ontwikkeling van nieuwe ideeën door beginnende talentvolle makers. Het filmproject wordt geproduceerd door Rotterdam Films in coproductie met o.a. Frankrijk.

Rabbit is het tweede speelfilmproject van Ricky Rijneke. Zij maakte internationaal naam met haar eerste korte film Wing, the fish that talked back en haar prijswinnende speelfilm debuut Silent Ones waarvoor zij een keur aan bekroonde Europese talenten bij elkaar bracht. Silent Ones werd genomineerd voor de Tiger Award competitie van het International Film Festival Rotterdam. Daarna volgde een zegetocht langs vele internationale festivals waaronder Moskou, Sarajevo, Sao Paulo, Montreal en Rio de Janeiro. De film werd in totaal twaalf maal genomineerd en won acht internationale prijzen o.a. in New York, Toronto, Berlijn en Los Angeles.

Silent Ones verscheen in december 2014 in de Nederlandse filmtheaters.
De film werd door de vaderlandse pers unaniem geprezen.

De Volkskrant sprak van een bedwelmend debuut met een sterke handtekening en een prachtige ontdekking, De Filmkrant vond de film indrukwekkend en ronduit magisch en het AD melde een fraai en stil mysterie een indrukwekkende film.

In het jaaroverzicht van de Volkskrant werd Silent Ones genoemd in het lijstje  ‘Beste Nederlandse film’ van 2014 en omschreven als “een droomlandschap dat ongekend is in de Nederlandse Cinema”.

Source:

Back to news